mail:

Home twitter Tel 040-2543842
Culturele theaterdag op basisschool
 

Wonder van een dag
 

Theater: dag op de planken


Circus op school
Circusproject op basisschool
 

Tel nr. 040-2543842  mail naar info@ESLevents.nl
  Algemene voorwaarden
© Copyright ESL 2011

Home

  ESL Presenteert  
Business to Business
Campingprogamma's

 Trefwoorden staan op alfabetische volgorde
en linken direct door naar de juiste pagina

    

meer weten over ESL ?
klik op de hoed

Hastelweg 262
Eindhoven

Telefoon 040-2543842

Mail: info@eslevents.nl

Referenties
 
   

www.Bertje.nl www.Spelverhuureindhoven.nl www.Pret.nl

Home

     

 

 

   
   

Schoolproject theater maken

Wonder van een dag

Schooltheater met plezier  

Ze hebben zich gespecialiseerd in het vormgeven van dagprojecten drama voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Spelenderwijs maken ze de kinderen vertrouwd met zaken als scenario, rol en rolverdeling, decors, grime en rekwisieten. Aan het einde van de dag voeren de kinderen hun eigen theaterproductie uit.

Het wonder van de dag is geschied.

 aanschouwelijk voorafje

De dag begint met een voorstelling In deze voorstelling wordt, op een humoristische manier, het werkconcept van de dag doorgenomen. De kinderen maken kennis met de verschillende disciplines waar ze gedurende de dag aan zullen gaan werken. Door middel van muziek en interactie met de kinderen wordt de sfeer van “het wonder” gezet.

 verdeling van de groepen

Na de voorstelling gaan ze zelf  aan de slag. In verschillende workshops ontdekken de kinderen hoe je theater kunt maken met bescheiden middelen. Het omzetten van beelden naar een speelbaar verhaal, het ontwerpen van een decor, speltechnieken, de mogelijkheden van kleding, grime; het komt allemaal aan bod.

Er wordt gewerkt met groepen van ongeveer 10 kinderen. Op deze manier kunnen ze tot maximaal 140 kinderen begeleiden. Voor scholen die iets groter zijn, is er voor de groepen 1 / 2 een apart programma.

uitwerken van de scènes

Het uitwerken van de scènes gebeurt door de kinderen zelf, begeleid door het team. Ze  werken niet met voorgeprogrammeerde scènes, teksten etc. Wel zijn er handvaten waar het spel c.q. verhaal aan opgehangen wordt. De kinderen leren voornamelijk hóe zij iets goed kunnen overbrengen op een publiek. Zij krijgen daarbij veel eigen inbreng en vrijheid in hun spel.

Bij ons staat het plezier in theater maken centraal.

 Decor en rekwisieten 

Niet alleen zullen de kinderen begeleid worden in het spelgedeelte. Wij besteden ook ruime aandacht aan het schilderen van het decor, het maken van kostuums, het grimeren en middelen om rekwisieten zelf te maken. Alle materialen die daarvoor benodigd zijn worden door ons meegebracht. Voor U, als school, brengt dit project nauwelijks voorbereiding met zich mee.

Uitvoering

 Na een dag hard werken wordt het eindresultaat gepresenteerd.

Ouders, opa’s en oma’s, vrienden, buren………. Iedereen is welkom om onze jonge theatermakers te komen bewonderen. Alle kinderen komen op het podium en spelen hun eigen rol in het grote geheel.

Het applaus kan losbarsten.

 muzikale omlijsting en de heraut

Deze theatergroep zorgt voor een muzikale omlijsting tijdens de einduitvoering en tijdens de intermezzo’s van onze eigen Heraut(in) die de bedrijven aan elkaar praat tijdens de changementen. Ze verzorgen eigen geluid en licht ( indien niet al aanwezig).

 

 

 

 

Tel nr. 040-2538137

 mail naar info@ESLevents.nl

 

 

 

 

Algemene voorwaarden

    

meer weten over ESL?

Hastelweg 262

Eindhoven

Telefoon 040-2543842

Mail: info@eslevents.nl