Home

Dick de Witte


Een doedelzakspeler maakt zijn entree en veroorzaakt veel hilariteit. Hij lijkt en klinkt zo echt. Maar toch…….Is het zijn tred, zijn spel, zijn blik? Twijfel verandert in gelach.
De lach breekt het ijs. De toon is gezet. Met deze verrassende entree begint de kolderieke show "Music & Comedy"
"Music & Comedy" neemt Dick de Witte op humoristische wijze een loopje met een veelzijdig en kleurrijk muziekrepertoire. Opera, house, latin, rock en swing worden met een uitgebreid arsenaal aan muziekinstrumenten schalks aan elkaar geregen.
Soms is het een grappige combinatie van een instrument met een daarvoor ongebruikelijke muziekstijl, dan weer de ludieke speelwijze of een belachelijk defect.
Maar steeds gaat de muzikaliteit gepaard met komische situaties en meesterlijke karikaturen.
Soms spetterend uitbundig, dan weer met een aandoenlijk spel vol subtiliteit.
Maar altijd met grote intensiteit.
De kracht van MUSIC & COMEDY zit mede in de aanstekelijke, clowneske uitstraling, waarmee Dick de Witte zijn publiek bespeelt.
Een spel, dat borg staat voor een rijkdom aan beelden, klanken en humor.
De visuele kracht maakt gesproken tekst overbodig en de humor internationaal!

 
Deze act is geschikt voor zeer veel doeleinden en gelegenheden

Geschikt voor klein en groot


Openingsact Annet met rockdrumact
Tel nr. 040-2543842  mail naar info@ESLevents.nl
     

Belangrijke informatie voor het inhuren van Dick de Witte

Technische rider t.b.v. de act Music & Comedy

 

OPTREDENS IN THEATER:

De speelruimte in een theater is, in een cirkel van ca. 3,5 meter,  redelijk vooraan in het midden van het toneel. Deze ruimte moet (i.v.m. de rekwisieten die nodig zijn voor de act.) zo veel mogelijk worden vrij-   gehouden of gemaakt door muzikanten en/of de mensen die de decoraties etc. aanbrengen.

Indien er een dansvloer vóór het toneel is wordt bij voorkeur op de dansvloer (floorshow) opgetreden i.v.m met het “zwarte gat” vóór het toneel en het contact met het publiek. Tot ca. 100 personen is een floorshow goed te doen (ligt ook aan de zaalsituatie). Bij grotere gezelschappen is het echter aan te raden een klein podium (praktikabel) op de dansvloer te plaatsen zodat iedereen de act goed kan zien.
De minimum ruimte voor zo’n podium is ca. 2,5 x 2 meter. Indien mogelijk is 4 x 3 meter comfortabeler.

Licht in theater: Indien mogelijk een volgspot met wit licht,  en/of een “speciaaltje” op de speelruimte met witte spots vanuit de zaal. Dit witte licht (erg belangrijk i.v.m. de visuele aspecten) kan evt. naar eigen artistiek inzicht met gekleurde spots worden ingevuld en uitgebreid.

 

OPTREDENS IN ANDERE LOCATIES:

De speelruimte in andere locaties kan minimaal 2,5 x 2 meter zijn, liever groter. Deze ruimte zoveel mogelijk vrij- maken/ houden i.v.m. de rekwisieten die nodig zijn voor de act. Music & Comedy is een “visuele act” en moet daarom goed gezien kunnen worden. Probeer daarmee rekening te houden bij de indeling en/of decoratie van de zaal.

Zaalactiviteiten zoals het serveren van drank- en etenswaren, diner, buffetten, zaalanimatie, Casino etc. dienen tijdens het optreden te worden gestaakt, daar dit de aandacht en het succes van de show ernstig kan verstoren

Licht: Als hier geen theaterlicht of gerichte spots aanwezig zijn kunnen wij de speelruimte uitlichten met één of twee videospots van 1000 watt. In deze gevallen is het wenselijk dat het zaallicht wordt gedimd om zo een theatersfeer te creëren. Indien gekleurde theaterspots en/of volgspot wenselijk zijn kunnen die tegen meerprijs worden ingehuurd.

 

GELUIDSVERZORGING
Dick de Witte werkt met een eigen geluidsbureau. Deze heeft alle geluidsapparatuur die nodig is voor het optreden. Dit geluid is geschikt voor een publiek tot ca. 350 personen. Voor grotere evenementen dient dus extra, naar de situatie afgestemd, geluid te worden ingehuurd.

Bij “inprikken” op het aanwezige geluid bepaalt de technicus van Dick de Witte of hij met eigen monitoring werkt of niet. Ook heeft hij alle vrijheid de aanwezige apparatuur te gebruiken en te bedienen. Wanneer het aanwezige geluid niet aan de gewenste eisen voldoet kan het zijn dat alsnog de eigen set wordt opgebouwd.

Bij het opbouwen van eigen geluid is een “vrije stroomgroep” van 220 volt  wenselijk.

Indien de apparatuur via trappen moet worden getransporteerd moet de technicus hiervan op de hoogte worden gebracht zodat kan worden bepaald of er extra mankracht nodig is. Ingehuurd, of vanuit de organisatie of het aanwezige publiek.

Het geluid wordt ca. 1 uur vóór het  optreden opgebouwd, indien dit eerder klaar moet staan dan kan dit in overleg. Het geluidsbureau rekent hier wel een extra uurtarief voor.

Voor een optimaal optreden zijn bovenstaande punten belangrijk.  Kan aan bepaalde punten niet worden voldaan dan graag even overleg. Uiteraard kunnen wij  improviseren als de beste.  

 

  Algemene voorwaarden

Home

 

  ESL Presenteert  

 

 

Trefwoorden staan op alfabetische volgorde

    

meer weten over ESL in het algemeen

klik op de hoed

Hastelweg 262

Eindhoven

Telefoon 040-2543842

Mail: info@eslevents.nl

Referenties
 
     
www.bertje.nl Spelverhuur www.pret.nl

Home